Hogyan válassz festőgépet?

 

Minden kivitelező életében eljön az a pillanat, amikor megfordul fejében a hatástöbbszörözés gondolata.

Hogyan tudnék gyorsabban, hatékonyabban dolgozni? Hogyan tudnék ugyanannyi idő alatt sokkal több munkát elvégezni?

      
Akár csak már benne van a korban, és nem bírja a fárasztó munkát,esetleg gyakran fenyegetik határidők és a kötbér veszélye,vagy épp fiatal kezdőként esze ágában sincs nehézkes módszerekkel dolgozni, a megoldást minden esetben a gépiesítés jelentheti.
     
Azonban információk hiányában nem könnyű feladat a megfelelő gépet kiválasztani, így gyakran előfordul,hogy bakot lövünk egy rosszul megválasztott festékszóróval.
     
Ez a cikk abban fog segíteni, hogy hogyan válasszuk ki a tökéletes eszközt az adott alkalmazásra. Végigvesszük azokat a kérdéseket, amelyekre a választ megadva biztosak lehetünk a dolgunkban!
   
VÁGJUNK IS BELE!
   
1 kérdés: Milyen anyagot szeretnénk fújni?
   
Mindenek előtt a megértéshez szükséges tudni, hogy a festék sűrűsége és szemcsemérete határozza meg, milyen teljesítményre van szükségünk.
Az alacsony teljesítménytől a magas felé: lakkok-lazúrok --> beltéri diszperziók --> homlokzati festékek --> tűzgátló festékek --> glettanyagok.
   
Fentről lefelé egy festőgép kifújja a kisebb teljesítményű anyagokat is, tehát pl ami homlokzatit képes fújni, az tud lakkot-lazúrt és beltéri diszperziót is. Visszafelé értelemszerűen nem működik, egy beltéri diszperzióra alkalmas géppel ne akarjunk glettet kifújni, mert csúnya vége lesz.
  
Döntsük el tehát, hogy milyen jellegű festékekkel szeretnénk dolgozni, és ezek közül a legmagasabb teljesítményű festékhez válasszuk ki a gépet.